ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ B2B
Τηλέφωνο
Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών 210 220 2121
Ελληνική εταιρία
Χονδρική Πώληση (B2B)

Εγκατάσταση Τροφοδοτικών - Τι πρέπει να προσέξουμε

Εγκατάσταση Τροφοδοτικών - Τι πρέπει να προσέξουμε

Εγκατάσταση Τροφοδοτικών - Τι πρέπει να προσέξουμε

Ένα πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους ηλεκτρολόγους είναι το θέμα τροφοδοτικών DC και η εγκατάσταση τους, δηλαδή πόσα Watt να επιλέξει κάποιος ανάλογα με το προϊόν που έχει επιλέξει.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσουμε το πως μπορείτε να υπολογίζετε με ασφάλεια το τροφοδοτικό που θα χρειαστείτε σε μία εγκατάσταση.

Το τροφοδοτικό που πρέπει να επιλέξουμε σε μία εγκατάσταση μέγιστου φορτίου 160 Watt θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15% μεγαλύτερο, δηλαδή έχουμε 160 Watt + 15% = 184 Watt, δηλαδή με ένα τροφοδοτικό της τάξης 200 Watt μας καλύπτει πλήρως.

Εάν δώσουμε περισσότερο ανοχή στο τροφοδοτικό αυξάνουμε την ζωή του, και μπορεί να δουλεύει με χαμηλότερους ρυθμούς.

Ένας μύθος που ισχύει για τα τροφοδοτικά και θα τον ανατρέψουμε σε αυτό το άρθρο είναι πως όταν επιλέγουμε ένα τροφοδοτικό μεγαλύτερης κατανάλωσης για παράδειγμα 400 Watt και η μέγιστη κατανάλωση μας είναι 160 Watt θα έχουμε και μεγαλύτερες καταναλώσεις στο Ρεύμα, Μεγάλο λάθος! Τα τροφοδοτικά DC καταναλώνουν μόνο τα συνολικά Watt του φορτίου που χρειάζεται το προϊόν που έχουμε συνδέσει σε αυτό με μία απόκλιση έως +/-5%.

Το άκρως αντίθετο όμως ισχύει για τα τροφοδοτικά AC. Για παράδειγμα, εάν έχουμε έναν λαμπτήρα 12V σποτ αλογόνου 35watt και το τροφοδοτούμε με ένα τροφοδοτικό AC 50 watt τότε η κατανάλωση μας ανέρχεται στα 50 watt διότι το τροφοδοτικό AC δεν έχει την δυνατότητα να διαβάσει φορτίο γι’ αυτό και καταναλώνει το maximum των watt της εξόδου του.

Γι’ αυτό το λόγο όταν θέλουμε να αλλάξουμε τους παλιούς μας λαμπτήρες 12v αλογόνου με λαμπτήρες LED, τότε πρέπει να αντικαθιστούμε και το παλιό τροφοδοτικό AC με ένα ψηφιακό τροφοδοτικό DC για να κάνουμε πραγματική οικονομία στην κατανάλωση του ρεύματος.

Προσοχή! Όλα τα προϊόντα LED τα οποία χρειάζονται τροφοδοτικό δεν συνεργάζονται με συμβατικό μετασχηματιστή AC.


επιστροφή